9 Şubat 2008 Cumartesi

08.02.2008-Toplantı Bilgi Notumuz

Kazdağı Koruma Girişimi’nın toplantılara her daim gelen sadık üyeleri ile toplandık. Toplantıyı bu kez savcımız Hüseyin Kahraman kolaylaştırdı. O sakin haliyle toplantıyı öyle bir kolaylaştırdı ki, bu kez hiç tartışmadık, kavga etmedik, yalnız sohbet ettikJ).

Önce aşağıdaki gündemi belirledik:

Allianoi’ye Sadakat Ziyaretimizin değerlendirilmesi,
Saynur Gelendost Ödülü,
EMITT Fuarı,
Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu’nun genel miting kararı,
Yeni dönem faaliyetleri,
Toplantı saati,
Kurumsallaşma.

Sohbetimiz sırasında aldığımız notlar ve bazı kararlar aşağıda:

Doğa-Der ve ATLAS çevresinin daveti ile gerçekleşen Allianoi’ye Sadakat Yolculuğu’na iki özel araç ile 15 kişi olarak katıldık. Yakında sular altında kalacak olan Allianoi’yi belki de son kez gördük. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Sadakat Ziyareti’ne esas olarak hüzün hakimdi, çünkü artık yapılabilecek fazla bir şey kalmamıştı, üçüncü akademik bilim(!) kurulu’nun kararı ile, henüz %20’si kazılabilen Allianoi sular altına gömülecekti. Allianoi’ye büyük emek veren kazı başkanı arkeolog Ahmet Yaraş’ın deyimiyle, kazı tamamlanamadığı için nelerin sular altında kalacağını bile bilemiyorduk. Kazıda çalışanların ve Allianoi’yi kurtarmak için mücadele verenlerin anneleri Allianoi ve çocuklarının emekleri için ağlıyordu. Genç bir kadın “duvarlar üzerinde dolaşmayın, yürüyüş güzergahından yürüyün” diye sık sık uyarıyordu, belli ki çok emek vermişti ve sular altında kalacak olan Allianoi’nin duvarlarını hala korumaya çalışıyordu. Keşke bir şeyler daha yapabilseydik….

Dönüşte Bergama-Ovacık altın işletmesinin her gün biraz daha büyüyen pasa dağlarını gördük, yüreğimiz biraz daha daraldı.

2007 Saynur Gelendost Ödülü’ne layık görülen Kazdağları Köylüleri ve Bergama Köylüleri, 2 martta ödülü almak üzere, Akdeniz Çevre Platformu tarafından Marmaris’e davet edilecek. Biz de grup olarak, bu onurlu ödülü alması için mücadelenin başından bu yana büyük emek veren Bahçedere Köyü Muhtarımız Ahmet Ergin ile civar köy muhtarlarımızın birlikte bir heyet olarak gitmesinin uygun olacağını düşündük. Bu önerimizi ilgili arkadaşlara ileteceğiz.

EMITT Fuarı’nda Kazdağı Koruma Girişimi Grubunun stand açması konusunda Küçükkuyu’lu turizmcilerin “turizmi olumsuz etkileyebilir” gerekçesi ile çekincelerinin olduğu bilgisini aldık. Biz de bu durumda konuyu, bize kendilerine ait standda yer alma önerisinde bulunan Adatepe Zeytinyağı Müzesi yetkililerinin insiyatifine bırakmanın uygun olacağını düşündük. Her ihtimale karşılık birkaç arkadaşımız fuarda olacak ve bir basın açıklaması metni hazırlayacağız.
Güzel Edremit Körfezi Bekçilerinin toplantı notlarından, Platformun 12 nisan’da genel bir miting yapma kararı aldığını öğrendik. Mitinge grup olarak destek vermeyi kararlaştırdık. Mitingin yapılacağı yerin daha sonra kararlaştırılacağını da öğrendik. Miting yeri için ilke olarak önerimiz; miting, olayın sıcak olarak yaşandığı bir merkeze-altın madeni alanlarına yakın bir yerde yapılması. Bunlar da sırasıyla, Bayramiç, Küçükkuyu ve Havran-Büyükdere…Önerimiz bu yerleşimlerden birinin seçilmesi…Toplantılara katılamadığımızdan önerimizi doğrudan iletemeyeceğiz. Bu nedenle grubumuza üye olan platform yürütme kurulu üyelerimizin bu önerilerimizi dikkate alacağına inanıyoruz.

Bu arada yine Güzel Edremit Körfezi Bekçileri grubundaki yazışmalardan ve yerel basın’dan, Edremit’te, imza kampanyası ile ilgili bir basın açıklamasının yapıldığını, aralarında Mehmet Akif Öznal’a verdiğimiz Küçükkuyu’da yaptığımız imza kampanyasında toplanan imzaların da yer aldığı dosyaların basına gösterildiğini ve imzaların 9 ayrı birime yollanacağı bilgisinin basına iletildiğini öğrendik. Umarız Güzel Edremit Körfezi Bekçilerinden bir arkadaşımız bu basın toplantısına KKGG’nin davet edilmeme gerekçesini açıklar. Oysa bir telefon, ya da bir e-posta kadar yakınız:)) O dosyalarda bizim topladığımız imzalar da var. Unutulduk mu acaba?

Bu arada, Güzel Edremit Körfezi Bekçileri’nin neredeyse tüm körfeze yayılan birim örgütlerini ve Bayramiç Çevre Hareketi’ni verimli çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz. Giderek çoğalıyoruz, bu çok güzel.

Yeni dönem faaliyet önerilerimizi, toplantı saati ve kurumsallaşma konusunu daha detaylı olarak geniş katılımlı bir toplantıda tartışmayı uygun gördük.


Saygı ve selamlar,

KKGG Sekreterya

Hiç yorum yok: