4 Mart 2008 Salı

5 Nisanda Çanakkalede Mitingimiz var


Çevre Platformundan Açıklama ve Bilgilendirme
Çevre Platformu yaptıkları basın açıklamasından sonra Vali Kırlı'yı ziyaret etti..

Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş’ın dönem başkanı olduğu Çevre Platformu 29 Şubat tarihinde Çanakkale Belediyesi Meclis salonunda saat 14:00’te bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması;

Biga Yarımadası ve Edremit Körfezinde, Kaz Dağları ve Madra Dağında Altın-Gümüş Madencilerine karşı sürdüğümüz mücadelede, en önemli aşamalardan biri olan büyük Miting için platformumuz kararını vermiş bulunuyor.

5 Nisan’da, Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanında, tüm Türkiye’nin beklediği bugüne kadar ki en büyük “Çevre Mitingi”ni gerçekleştireceğiz.



Sürdürdüğümüz örgütlü mücadelede platformumuz her gün daha güçlenmekte, bilimsel-hukuksal ve eylemsel alanlar da daha donanımlı hale getirmek. 34 belediyeden oluşan Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile birlikte Çanakkale ve Balıkesir Üniversitesinin temsilcileri, yine her iki ilin Baroları ve 300 civarında destek veren sivil toplum kuruluşu adına Çanakkale-Edremit Körfezi Çevre platformları temsilcilerinin oluşturduğu platformumuz yürütme kurulu, sürdürdüğü mücadeleyi her gün daha bir kararlılıkla daha ileriye – daha yukarıya taşımaktadır.

5 Nisan’da Saat 13’de Çanakkale Cumhuriyet Meydanında büyük mitingimizde; vatan savunmasının sembolü Çanakkale Savaşı’nın aziz şehitlerinin hemen yanı başında bizlerde “çok uluslu altın ve gümüş tekelleri ile yerli işbirlikçilerine karşı Hayatımızı ve Vatanımızı Savunacağımızı” kararlılık haykıracağız.



Kaz Dağlarının kuzeyinde; Çanakkale-Çan-Bayramiç ve çevresi 60, Kaz Dağlarının güneyinde ve Madra Dağında, yani Edremit Körfezinde 50 ruhsat çoğu altın ve gümüş olmak üzere, yaşamımız yok sayılarak dayatılmaktadır. Biga Yarımadası ve Edremit Körfezini bu acımasız altın madenleri talanına ve yağmalamaya yönelik dayatmaları kabul etmediğimizi kararlılıkla haykıracağız, 5 Nisan’da Çanakkale Cumhuriyet Meydanında.

Ülkemizin çevresel felaketler sürüklemesine yol açacak “bugüne kadar planlanan en büyük çevresel yıkım projesi” olan 5177 Sayılı Emperyalist Maden Yasası değiştirilsin diye sesleneceğiz. Yeraltı zenginliklerimizin %2’lik paylarla peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğimizi söyleyeceğiz.



Edremit Körfezinde zeytin ve dünyanın en iyi zeytin yağını üreterek, Bayramiç-Çan-Gönen-Biga ve tüm yörede tarımsal üretimlerle, hayvancılık ve süt üretimiyle her yıl 7 milyar dolar gelir sağlıyoruz, turizmde ülkemizin göz bebeği olan Çanakkale ve Edremit Körfezinde yeni milyarlarca dolar gelir sağlıyoruz demek için ve “Kaz Dağları ve Madra Dağının Üstü-Altın’dan daha değerlidir” diye haykırmak için 5 Nisan’da Çanakkale Meydanındayız.

Çanakkale ve Edremit Körfezinin ve hatta Midilli’nin su kaynağı Kaz Dağlarıdır. Sularımızın Altın Madenlerinde tüketilmesine, toz bulutları ve siyanürlü atıklar ile zehirlenmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız ve “Kaz Dağlarının bin pınarı gözyaşları olmayacaktır” diye sesleneceğiz.



1 Km. çapında – 400 metre derinlikte “dev cehennem çukurları” ve milyonlarca m3 siyanürlü çamurun depolandığı “dev atık barajları” yani maden çöplükleri istemiyoruz, Biga Yarımadası ve Edremit Körfezinde yeni “BALYA”lara izin vermeyeceğiz diye haykıracağız. Kaz Dağları ve Madra Dağında bugüne kadar verilen çoğu “altın”, 100’ü aşkın ruhsat iptal edilsin ve yeni ruhsat başvuruları kabul edilmesin diyeceğiz.

Kaz Dağlarında- Madra Dağında, Biga Yarımadası ve Edremit Körfezi ile birlikte tüm güzel yurdumuzda; “Hayat Altın’dan Daha Değerlidir”. Birileri para kazanacak diye hayatımızın karartılmasına izin vermeyeceğimizi haykıracağız Cumhuriyet Meydanında, 5 Nisan’da.

Bizler “Vatan toprağı kutsaldır. Kaderine terk edilmez” diyen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, toprağımıza-vatanımıza sahip çıkmaya kararlı yurttaşlar olarak; “ekmeğimizi-havamızı-suyumuzu ve tüm yaşam alanlarımızı” tehdit eden, başta “Siyanürlü Altın-Gümüş Madenlerine”- Termik Santrallere ve benzeri girişimlere karşı “örgütlü olarak” sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız.



Tüm yurttaşlarımızı bu çok önemli ve onurlu mücadelede yer almaya, “duyarlılık yetmez-sorumluluk almak gerekir” diyerek; “Hayatımızı ve Vatanımızı Savunmaya” davet ediyoruz.

Tüm Türkiye’yi- Tüm Doğa Severleri- Tüm Vatanseverleri “ülkemizi ülke, bizi insan yapan” değerler adına, 5 Nisan’da Çanakkale’de, Cumhuriyet Meydanına “KAZ DAĞLARI VE MADRA DAĞI’NIN ÜSTÜ ALTIN’DAN DEĞERLİDİR” Mitingimize katılmaya davet ediyoruz.

Yaşamımız ve yaşam alanlarımız bizimdir-savunacağız!

Yaşam alanlarımız vatanımızdır-vatan savunması için herkes göreve!

Hayatımızı ve vatanımızı savunmak için herkes 5 Nisan’da Çanakkale Mitingine…

Kaz Dağları ve Madra Dağı Çevre Platformu


Basın açıklamasının ardından Platform üyeleri Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'yı ziyaret ettiler. Miting hakkında Sayın Vali Kırlı’yı bilgilendirdiler.

Bu arada Yenice’nin Pazarköy Belediyesi Meclis kararıyla almış olduğu karar ile Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliğine katıldı.

1 yorum:

Rana ARIBAŞ dedi ki...

merhaba
ben rana facebookta gruba üyeyim ama diğer grubada üye oldum
5 nisan da bağlı olduğum parti olarak tam destek vermek kararı aldık buyürekli çabanızda sizlere kolaylıklar diliyorum
saygılarımla
Rana ARIBAŞ
Müh.