Adatepe Zeytinyağları sahiplerinden Mahmut Bey’in, EMITT Fuarında kendilerine ayrılan standa Kazdağı Koruma Girişimi Grubu olarak yer alma konusundaki önerileri benimsenmiş ve gerekli çalışmalara başlanmıştı. Ancak Küçükkuyu Standlarında yer alan turizmcilerin, Madencilik-siyanür konularının yan yana standlarda işlenmesinin turizmi olumsuz etkileyeceği kaygısı oluştuğu öğrenilince, bu konudaki insiyatifin öneriyi getirenlere bırakılmasına karar verilmiş, yapılabilecek olası bir basın açıklaması için de basın açıklaması hazırlanmasına karar verilmiş ve Özer arkadaşımız, pankart, afiş vb.ni götürmek ve orada bulunmak üzere görev almıştı. Ancak öneriyi getiren Mahmut Bey’in, basın açıklamasının Belediye Başkanı ve/veya kendisi tarafından yapılabileceği ve buradan bir hazırlığa gerek olmadığını belirtmesi üzerine basın açıklaması hazırlanmadı. Daha önce 3 kişilik yer olduğu bildirilen Belediye aracında yer kalmadığının ise son anda Özer’e iletilmesi üzerine de görevlendirdiğimiz Özer arkadaşımız EMITT fuarına gidemedi. Mahmut Bey’in EMITT Fuarında konuyu duyurmak üzere elinden geleni yapmış olduğunu düşünüyoruz.
Kazdağlarında madencilik konunun zaten sağır sultan tarafından bile duyulduğunu, bu nedenle turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, standlarda yer alan turizmcilerimizin bu konudaki kaygılarının pek de haklı olmadığını, EMITT Fuarına katılamamanın kaçırılmış bir fırsat olduğunu da konuştuk.
21 Mart Ormancılık Günü’nün, Orman Şefliği ile de görüşülerek, ağaç dikimi, atık kağıt toplama gibi etkinliklerle kutlanmasını kararlaştırdık. Bu konuda Ayla İşsever, Melike As, Burak ve Mehmet Gül’den oluşan bir çalışma grubu oluşturduk.
Kazım Çağlayan arkadaşımız, eski Balya Tarım İlçe Müdürü ile yaptığı görüşmeyi, ve Balya’daki mevcut durum hakkında duyduklarını aktardı ve en kısa zamanda Balya’ya bir gezi düzenlenmesini önerdi. Balya’da son günlerde iki yeni madencilik faaliyetinin de başlamış olduğu duyumunu aldığını belirtti. Önce Balya konusunda elimizdeki belgeseli izlememiş olanlarla birlikte izlemeye ve ardından da hava koşullarının elverdiği günlerde Balya’ya inceleme gezisi düzenleme karar verdik.
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları gözden geçirip sonuçlarını tartışma önerisi oldukça yerinde bulundu. Konuyu daha sonra detaylı olarak tartışma kararıyla birlikte, genel olarak çalışmalarımızın kamuoyu ve Ankara’yı ciddi bir şekilde etkilediğini, ve bu çabalarımızın sonucu olarak, özellikle Bahçedere ve Kısacık Köyleri için çalışmaların şimdilik durdurulduğunun resmi makamlardan da öğrenildiğini konuştuk.
Kazdağı Koruma Girişimi Grubu olarak daha bir araya geldiğimiz günlerde de ifade ettiğimiz gibi, Kazdağlarını yalnız madencilere karşı değil, her türlü kirlenme ve talana karşı da koruma görevimizden yola çıkarak, önümüzdeki günlerde, zeytinliklerin yok edilerek, körfez bölgesindeki çirkin kooperatifleşme ve. çarpık yapılaşma konusunda çalışma yapılmasına karar verdik. Mehmet Öngen bu konuda hazırlık yapma görevini aldı.
Ankara’da lobi çalışmaları: Akın Özdemir’in önerisi ile, Bakan Mustafa Sait Yazıcıoğlu’na iletilmek üzere bir hafta içerisinde bir dosya hazırlanmasına ve Madencilik Yasası’nın değiştirilmesi konusunda talebimizin Sn.Bakan’a iletilmesine karar verdik.
Katılımın azlığı konusu yeterince tartışılmamakla birlikte, konuşmalar sırasında toplantı saatlerindeki değişikliklerden, madencilik çalışmalarının son günlerde yakın bölgemiz için hızını kaybetmiş olmasının etkilerinden bahsettik. Önümüzdeki dönemde bölgemizin diğer sorunlarına sahip çıkıldığında katılımların artabileceğini konuştuk.
12 Nisan Çanakkale Mitingi: Mitinge daha uzun bir zaman olması nedeniyle, konunun daha sonra görüşülmesine karar verdik.
19 Şubat 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder