6 Mart 2009 Cuma

7 Mart-PANEL "Nasıl Bir Yerel Yönetim, Nasıl Bir Küçükkuyu?"



Kazdağı Koruma Girişimi Grubu olarak, hemşehrilik bilinci ve sorumluluğu ile yerel seçimler sürecinde beldemizdeki sorunları ve talepleri saptamak, bu talepleri siyasi partilere ve yerel yönetim adaylarına iletmek ve programlarında yer vermelerini sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz;

Önce bir yerel yönetim anket çalışması yaptık. Ardından da, “Nasıl Bir Küçükkuyu’da Yaşamak İstiyoruz? Yerel Yönetimlerden Taleplerimiz Neler?” başlıklı bir “ortak akıl arama toplantısı” düzenledik. Toplantıya katılan çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, yaşlılar, zeytinciler, turizmciler, esnaflar, balıkçılar, eğitimciler, eczacılar, hekimler, veterinerler, mühendisler, çiftçiler, köylüler, hayvan hakları savunucuları ve ekolojistlerin temsilcileri talep ve önerilerini dile getirdiler. 150 civarındaki öneri içerisinden 30 öneriden oluşan bir “öncelikli ortak talepler” listesi üzerinde görüş birliğine vardılar. Anket sonuçları ile talepleri, beldemiz sakinleri ve yerel yönetim adaylarımızla paylaşmak üzere bir de broşür hazırladık.

Bu süreçteki son etkinliğimiz ise, ortaya çıkan bu öneri ve taleplerin ne şekilde gerçekleştirilebileceğine ilişkin bilimsel yaklaşımları ortaya koyabilmek amacıyla düzenlediğimiz bir panel olacak.

“Nasıl Bir Yerel Yönetim, Nasıl Bir Küçükkuyu?” başlıklı panelimiz,

07 Mart 2009 Cumartesi günü,

saat 14.00’de,

Küçükkuyu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Panelistler:



Prof.Dr. Tanay Sıtkı Uyar-Marmara Üniversitesi

“Çevre Kirlilikleri ve doğal enerji çözümleri”



Prof.Dr. Ali Gökmen-ODTÜ

“Arıtma, Kanalizasyon, Katı Atıklar”



Yücel Gürsel- TMMOB Mimarlar Odası eski Genel Başkanı

“İmar ve yapılaşma”

Panelimizde sizi de aramızda görmeyi diler, saygılar sunarız.

Hiç yorum yok: