8 Kasım 2007 Perşembe

Son gelismeler-orgutlenme...

Sevgili arkadaslar,

Son gunlerde Bolgemizdeki gelismeleri bir turlu yazamiyoruz…Yetisemiyoruz vallahi.))

Nerede kalmistik???

Sanirim en son 27 Ekim –Çanakkale paneli ile ilgili yazmistik. O gunden bu yana…

Bir vesile ile İzmir’e gitmisken, bizimle temas halinde olan Ege Universitesi Cevre Toplulugu gencleri ile bulustuk, sohbet ettik. Kendilerini cokkk sevdik. Kendilerinin de gruba daha sonra yazdijlari gibi, stan acip imza toplayacaklar. Aralik ayi basinda da bir panel duzenleyecekler. Panele bizden de konusmadi davet ettiler. Genclerimizle birlikte Ege universitesinde daha once yazistigimiz, konustugumuz hocalarimizi ziyaret ettik. Kimya Muh. Bolumunden Pof.Dr. Emur Henden, Prof. Dr. Huseyin Yildiran, Zekeriya Bey ve Nil Hoca, Ziraattan ayni zamanda Ege UNİV. Çevre merkezi Muduru Prof. Dr. Umit Erdem hoca ile gorustuk. Hepsi de bizi cok sicak karsiladi ve her zaman yanimizda olacaklarini, kendilerine bilimsel anlamda da her zaman destek vereceklerini ifade ettiler. Cok mutlu oldukJ)

3-4 Kasim’da MARCEP’in Canakkale’de gerceklestirdigi “Kazdaglari ve Maden” konulu toplantisina katildik. Grup olarak varligimizi hissettirdik. Prof. Dr. İlyas Yilmazer’in, Arif Ali cangi’nin, Mehmet Akif Oznal’in, Tahir Ongur’un, Prof. Dr. Ali Osman Karababa’nin, Salih Sonmez Isik’in birbirinden yararli sunumlarini dinledik. Ozellikle Mehmet Akif’in Kazdagini Koruma Girisimi Grubu ile ilgili soyledigi guzel sozlerle onurlandik. O gun yine yeni arkadaslarla, hocalarla tanistik. Canakke Onsekiz Mart Universitesinden Prof. Dr. Ahmet Gonuz ve Balikesir Universitesinden Doc. Dr. Abdullah Soykan, Ege Universitesi Halk Sagliginda Prof. Dr. Ali Osman Karababa bize her konuda destek sozu verdiler.

Sunumlarin ardindan yapilan “eylem onerileri tartismasi” bolumunde soz aldik ve asagidaki onerileri yaptik:
-Koylerde ve mahallelerde yapilacak bilgilendirme toplantilari ile yore haklinin konuyu ogrenmesi ve sahiplenmesi calismalarina ozel onem verilmeli,
-Bulundugumuz yerlerde belediye meclislerinin ve muhtarliklarin kazdaglarinda altin madenciligine karsi ciktiklarina dair karar almalari saglanmali,
-Ulkenin her yaninda, madencilikten etkilenmis ve etkilenecek bolgelerdeki orgutlerin bir araya gelip deneyim aktarimi yapabilecekleri, ortak eylem plani hazirlayacaklari genis katilimli bir toplanti duzenlenmeli,
-“Maden Yasasina hayir-Altinci filo Defol” icerikli Turkiye capinda buyuk bir miting duzenlenmeli…


MARCEP toplantisina katilan EGECEP uyesi arkadaslarimizi donuste Nusratli Koyu’ne davet ettik, cay ikram ettik, kisa bir sure icin de olsa ugramalari bizi cok mutlu etti.

Kucukkuyu’dan İl Genel Meclisi uyesi Sn. Ali Riza Albayrak’in daveti uzerine Canakkale İl genel meclisi Baskani ile gorustuk. Meclis Baskani kendilerinin de bu konuda cok hassas ve duyarli olduklarini ve cok kisa bir zaman icerisinde bizi Meclis toplantisina sunum yapmak uzere davet edeceklerini ifade etti.


SHP Merkez yurutme kurulu da Kazdaglari ve maden konusunu incelemek uzere heyet olusturmus, bize ulastilar ve kendilerini irtibat buromuzda genis bir toplanti ile bilgilendirdik, Kazdagi CD’mizi verdik. Oldukca memnun oldular.

Gelen heyet uyeleri:

Cafer Yuksel : ayni zamanda ORKOOP Genel Bşk.ni
Av. Sehrazat Mercan: ayni zamanda EGECEP avukatlarinda)
Mehmet Ozkurnaz:ayni zamanda KOY-Koop’tan.

Sehrazat hanim kendisinin cevre davalarinda oldukca deneyimli oldugunu ve gerektiginde bize hukuki destek verebilecegini belirtti.

Medyaya bilgi-demec vermeye devam ediyoruz. Ulusal Kanal, Bengu turk, Yenicag tv’leri canli baglanip konuyu haber yapmaya devam ettiler.

Daha onceki toplantilarda kararlastirdigimiz gibi Kazdagini Koruma Girisimi Grubu olagan toplantisini pazartesi gunu saat 19:00’da irtibat burosunda gerceklestirdik. Katilimci sayisi 25 idi.

Oncelikle uzun bir suredir bir turlu gorusemedigimiz ve surekli ertelemek zorunda kaldigimiz “calisma gruplarinin olusumu” konusunu gorustuk ve ekte yer alan listeyi hazirladik. Listeye isim eklemek hala mumkun tabiki…

Toplantida alinan karar uyarinca, ozellikle kucukkuyu esnafi ve zeytin ureticilerini bilgilendirmek uzere persembe gunu saat 20:00'de AS Kahve’de bilgilendirme toplantisi yapma karari aldik. Grup toplantisina yeni zeytin ureticileri de katildiJ) Daha once haberlerinin olmadigi konusunda bize sitem ettiler. Bu sitemleri hak ediyor muyuz bilmem ama bundan soyle bir sonuc cikarmak mumkun: Kazdaglari ve Maden konusunda bolgemizde giderek artan bir duyarlilik var ve herkes bir seyler yapmak istiyor :))

Hiç yorum yok: