25 Ocak 2008 Cuma

Durum değerlendirmesi-24 Ocak toplantısı


Sevgili Arkadaşlar,

Dün olağan toplantımızı yaptık;

Gündemimiz :
19 ocak eylemlerinin değerlendirilmesi
Enerji Bakanlığı'nın Balıkesir DSP Milletvekili'nin soru önergesine verdiği yanıt,
EMİT Fuarı'na katılım
Bundan sonra yapacaklarımız,
idi.

1) 19 ocak'la ilgili olarak Eylemin kolaylaştırıcısı Süheyla Doğan'ın hazırladığı ayrıntılı rapor okundu. genel olarak eylemin olumlu geçtiği, Küçükkuyu'luların konuya sahip çıkması gereken yerel bileşenlerinin açık hava toplantımıza gelmiş ve konuşmuş olmasının ve balıkçılarımızın konuya sahip çıkmış olmasının oldukça önemli olduğu vurgulandı.

2) Enerji Bakanlığı'nın Balıkesir DSP Milletvekili'nin soru önergesine verdiği yanıt incelendi. Söz konusu önergede yer elan "Kazdağları Milli Parkında Maden araması için ruhsat verdiniz mi?" sorusuna verilen yanıtta, " Evet, Kazdağları Milli Parkı içinde ve buna yakın alanlarda 26 adet maden arama ruhstı verilmiştir." denilmekte olduğu görüldü. Madenciler ve Bakanlık yetkilileri bugüne kadar israrla, "Milli Parklarda Maden aramıyoruz, zaten aranması da yasaktır" gibi ifadeler kullanılıyordu. "Bu belge Milli Parkta da arama yapıldığının bir itiraflıdır, bu konuyu medyaya taşıyalım, bir basın açıklaması ile konuyu kamuoyunun dikkatine sunalım." diye karar aldık.

3) İstanbul'da gerçekleştirilecek EMIT fuarına Kazdağı Koruma Girişiminin de katılması konusunda Mahmut Boynudelik tarafında yapılan öneri olumlu karşılandı. Mahmut Bey kendilerine ayrılan standda yer ayıracak. Bu konunun detayları daha sonra ayrıca konuşulacak.

4) Bundan sonra yapacaklarımız: Bu madde yeterince görüşülememekle birlikte, Kısacık madeni yakınındaki diğer köylerde bilgilendirme toplantıları yapma ve ayrıca, Kazdağını Koruma konusunda (imar, çöp vb.) neler yapacaklarımızı daha sonraki toplantılarda konuşma kararı alındı.

Bilgilerinize....

KKGG Sekreterya

21 Ocak 2008 Pazartesi

19 Ocak eylemimiz

KÜÇÜKKUYU’LULAR, CİVAR KÖYLÜLER VE KÖRFEZ HALKI, KAZDAĞLARI VE MADRA DAĞI İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu, Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde, sekiz ayrı yerde eş zamanlı basın açıklaması eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemin bir parçası olarak, Kazdağı Koruma Girişimi Grubu’nun da çağrısı ile Köprü’de toplanan Küçükkuyu’lular ve civar köylüler, Platformun Altınoluk’ta düzenlediği yürüyüş ve mitinge katıldı. Kazdağı Koruma Girişimi Grubu’nun “Kazdağları vatan, Kimdir Bunu Satan”, “Maden Geçici, Yaşam Kalıcı”, “Altın’cı Filo Defol”, “Kısacık-Bahçedere, Hükumet Nerede?” yazılı dövizleri ile yer aldığı ve Altınoluk bölgesinden yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde “Maden Yasası’na Hayır” “Kazdağları Ağlar, Hilmi Güler” diyen körfez halkı Kazdağları ve Madra Dağı’nda yürütülmekte olan altın madenciliği faaliyetlerine karşı tepkilerini dile getirdi. Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra Platformun yürütme kurulundan Küçükkuyu Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aksoy ve Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur birer konuşma yaptı ve daha sonra platform adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında Maden Yasasının acilen değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

AÇIK HAVA TOPLANTISI ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ!

Kazdağı Koruma Girişimi Grubu’nun Küçükkuyu’da Liman içinde düzenlediği açık hava toplantısı şenliğe dönüştü. Zeytinciler, turizmciler, balıkçılar, esnaf, “Kazdağlarında Talana Hayır” demek için liman içinde toplandı. Kazdağı Koruma Girişimi Grubu adına konuşan Ziraat Mühendisi Melike As, konuşmasında
“Bizler, Kazdağlılar olarak; geleceğimiz, yaşam hakkımız, havamız, suyumuz, toprağımız, zeytinimiz, elmamız, sütümüz, balığımız, turizmimiz için bir tehlike olan altın madenciliğini ve termik santralleri bölgemizde istemiyoruz. Buna olanak sağlayan ve bir sömürge yasası olan Maden Yasası’nın acilen iptal edilmesini ve yerine insan, çevre ve ulusunun çıkarlarını koruyan bir yasa hazırlanmasını istiyoruz. Madencilik politikamızın da, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gibi ulusal çıkarlarımızı koruyacak şekilde yeniden oluşturulmasını istiyoruz.” dedi.

Melike As konuşmasında, Enerji Bakanı Sayın Hilmi Güler’e verdiği sözü hatırlatarak ve şu soruları sordu: Kimden yanasınız sayın Bakan? Verdiğiniz sözü ne zaman tutacaksınız? Bölgemizdeki Altın Madenciliği faaliyetine ne zaman dur diyeceksiniz? Ruhsatları ne zaman iptal edeceksiniz? Maden Yasası’nı ne zaman değiştireceksiniz?

Küçükkuyu Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aksoy yaptığı konuşmada, bölgede altın madenciliği faaliyeti istemediklerini, bunun önüne geçebilmek için 34 belediyenin bir araya geldiğini vurguladı. Bahçedere muhtarı Ahmet Ergin de Bahçedere-Fatma Kayasında gerçekleştirilen maden-altın arama çalışmasına karşı olduklarını, civar köylerle birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Ziraatçılar adına Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Rahmi Uysal, Küçükkuyu’nun yerlilerinden İbrahim Burnaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Albayrak, zeytinci-turizmci Akın Özdemir’ın de birer konuşma yaptığı toplantıya Küçükkuyu’lu balıkçılar da denizde yaptıkları gösteri ile destek verdiler.

Küçükkuyu’nun siyasi parti belde başkanları da yan yana durarak, bölgemizde sürdürülen altın madenciline ve Kazdağlarının talan edilmek istenmesine karşı sürdürülen mücadelede birlikte hareket edeceklerini bir kez daha vurguladı.

Grup Altın Kaçakçıları, Küçükkuyu Halk Müziği Korosu ve Altınoluk Türkü Evi Sanatçıları’nın güzel türküleri ve şarkıları ile katıldığı açık hava toplantısında, Küçükkuyu’lular, bir yandan “Maden Yasası’na hayır” dedi, bir yandan da halay çekti.

Balıkçılarda eyleme katıldı


Basın Açıklaması

ENERJİ BAKANI VERDİĞİ SÖZÜ NE ZAMAN YERİNE GETİRECEK?

Basına ve Kamuoyuna

Bilindiği gibi, 2004 yılında çıkarılan 5177 sayılı yasa ile değişik 3123 sayılı Maden Yasası’na dayanılarak, ülkemizin birçok yöresi altın arama ve işletme faaliyetine açıldı. Orman, tarım alanı, milli park, su havzası ya da turizm koruma ve gelişim bölgesi denilmeden binlerce ruhsat verildi.
Bu yörelerden biri de Kazdağları ve Madra Dağı’dır.Kazdağları’nın kuzeyi halen dört bir tarafından kazılmaktadır. Güneyde ise Küçükkuyu yakınlarındaki Bahçedere Köyü’nde sondaj çalışması sona ermiş, Kısacık köyündeki alan ise işletme aşamasındadır. Güre’de de iki ayrı ruhsat alanı bulunmaktadır. Toplam olarak Kazdağları’nda 60, Madra Dağında ise 40 ayrı yerde arama, ön işletme ve işletme ruhsatı verildiğini biliyoruz.

Sadece ruhsat da değil; bu yasayla altın şirketlerine ayrıca hile-i şeriye yolu açılarak pervasızca davranma olanağı da verilmektedir. Örneğin, Havran-Küçükdere’de Koza altın şirketinin köylülerden çeşitli yollarla satın aldığı 17 parça zeytinlikte bulunan 2000 zeytin ağacının kesilmesine göz yumulmuş, şirketin zeytin yasasının ilgili maddesini aşmasına olanak sağlanmıştır.
Daha kötüsü ise, 5 Ocak 2008 günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe sokulan, İzmir’e 20 km uzaktaki Efemçukuru köyünün, arazilerini Tüprag’a satmayan köylülerin hilafına Bakanlar Kurulu’nca acil kamulaştırılması olmuştur.

Siyanür kullanılarak yapılan altın işletmeciliğin çevreye verdiği zararları ve hiçbir kamu yararı olmadığını artık hepimiz öğrendik. Dünya Bankası-İMF gibi kurumlar ile çokuluslu şirketlerin baskısıyla hazırlanmış olan yürürlükteki maden yasası ile, halkımızın-yani bizim olan yer altı kaynaklarının, sadaka gibi %2 devlet hakkı karşılığında nasıl çok uluslu şirketler ve yerli işbirlikçileri tarafından talan edilmek istendiğini de artık biliyoruz.

Bu ve benzer gerekçelerle, Maden Yasasının iptal edilmesi talebiyle muhalefet tarafından Anayasa Mahkemesinde açılan davanın üç yıldır bir türlü görüşülmemekte olması ise ayrı bir garabettir..
Bizler, Kazdağlılar olarak; geleceğimiz, yaşam hakkımız, havamız, suyumuz, toprağımız, zeytinimiz, elmamız, sütümüz, balığımız, turizmimiz için bir tehlike olan altın madenciliğini ve termik santralleri bölgemizde istemediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Buna olanak sağlayan ve bir sömürge yasası olan Maden Yasası’nın acilen iptal edilmesini ve yerine insan, çevre ve ulusunun çıkarlarını koruyan bir yasa hazırlanmasını istiyoruz. Madencilik politikamızın da, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki gibi ulusal çıkarlarımızı koruyacak şekilde yeniden oluşturulmasını istiyoruz.
Enerji Bakanı Hilmi Güler, geçtiğimiz aylarda 27 Ekim’de Çanakkale’de katıldığı panelde, halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağını söylememiş miydi? Sayın Bakan yine bu panelde yaptığı konuşmada maden yasasını değiştirecekleri sözünü vermemiş miydi?

Şimdi buradan, Enerji Bakanı Sayın Hilmi Güler’e verdiği sözü hatırlatarak ve şu soruyu soruyoruz:

- Kimden yanasınız sayın Bakan?

- Verdiğiniz sözü ne zaman tutacaksınız?

- Bölgemizdeki Altın Madenciliği faaliyetine ne zaman dur diyeceksiniz? Ruhsatları ne zaman iptal edeceksiniz?

- Maden Yasası’nı ne zaman değiştireceksiniz?

MADEN YASASI’NA HAYIR!

KAZDAĞI KORUMA GİRİŞİMİ GRUBU

15 Ocak 2008 Salı

19 Ocakta davetlisiniz

YAŞAM HAKKIMIZI SAVUNUYORUZ!
KAZDAĞLARIMIZI SAVUNUYORUZ!
VATANIMIZI SAVUNUYORUZ!


HAYDİ SEN DE GEL!


KAZDAĞLARI 60 YERİNDEN DELİK DEŞİK EDİLİYOR!
MADRA DAĞI KAZILIYOR!
TÜRKİYE’NİN HER YERİ KAZILIYOR!

ENERJİ BAKANI VERDİĞİ SÖZÜ NE ZAMAN YERİNE GETİRECEK?

MADEN YASASI ACİLEN DEĞİŞTİRİLSİN!


TARİH: 19 Ocak 2008-Cumartesi

12:00- 14:00 Altınoluk’a hareket için buluşma-Köprübaşı-KÜÇÜKKUYU
Miting ve Anıt’a Çelenk Koyma-ALTINOLUK

15:00-18:00 “KAZDAĞLARI’NDA TALANA HAYIR”
Liman İçi-KÜÇÜKKUYU

Müzik, Şiir, Konuşmalar…

KAZDAĞI KORUMA GİRİŞİMİ GRUBU

12 Ocak 2008 Cumartesi

Kısacık Köyündeydik

Kısacık Köyü gençleri;
Biz artık sizin arkanızda yada yanınızda değil ÖNÜNÜZDE OLACAĞIZ!!!
11 Ocak Cuma akşamı Ayvacık’a bağlı Kısacık Köyündeydik.
Kampanyanın başladığından beri gitmekte tereddüt ettiğimiz,altın madencilerine “evet” demiş,adeta “alan almış satan satmış” durumundaki köye önce heyetler gönderdik.
Son durum ve niyetlerini öğrendik.Kendi niyetimizi söyleyerek Kazdağı kalesinde altın madencilerine karşı açık bir kapı olmasını istemediğimizi ve bunu neden istemediğimizi anlatmak için bilgilendirme toplantısına geleceğimizi söyledik.
Köylülerde bu ziyareti ne zamandır beklediklerini,bizi TV ve gazetelerde izlediklerini söyleyerek memnuniyetle ağırlayacaklarını belirttiler.

Yıllardır binlerce metrelik aramalar sonucunda yüksek kalitede altın buluna Kısacık Köyü
Milyon dolarlık ihalelerle el değiştirip durmuş.Son olarak kampanya nedeni ile ruhsatı elinde bulunduran şirket hakkını Almanlara satmış.
Bir dağ-orman köyü olan Kısacık orman ürünleri ve hayvancılıkla geçiniyor.TV aracılığı ile Küresel değişime,tüketim çılgınlığından kendine düşen payı almak için Kısacıkta şehirlere göçmeye başlamış.40 haneye düşen köyde yaşayan az sayıda gençte altın madeni sayesinde başlarına devlet kuşu konmuş gibi sevinmişler.Ve gelecekle ilgili rahat rahat evlilik,iş,araba,ev hayalleri kurmaya başlamışlar.
Aradan yıllar geçmiş ama bir türlü maden çalışmaya başlamayınca sabırsızlıkları ve endişeleri artmaya başlamış.Madeni devir alan özel şirketin elemanları arada uğryıp iş-güç,nakliyecilik sözü versede bu onları sakinleştirmemiş.
En son olarak Kazdağından yükselen “altın madeni karşıtı kampanya” ateşi Kısacık Köyünün Televizyonları ile kendilerine de ulaşınca iyice huzursuz olmuşlar.

Geciken randevuya gelen bizleri Kazdağı Koruma Girişimini endişe,merakla karşıladılar.
İlk heyetteki arkadaşlarımız Ahmet İşsever,Akif Arcan ve Zeki Keskinin rehberliğinde ulaştığımız köydeki toplantının kolaylaştırıcılığını Meral Keskin başarı ile gerçekleştirdi.

İlk sözü alan Muhtar herkese samimiyetle hoş geldin diyerek köyün beklediği bu bilgilenmeyi en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

İzmir,Ege Üniversitesinden gelen Prof.Dr Ali Osman Karababa projeksiyon kullanarak oldukça anlaşılır bir dille bol fotoğraflı bir sunum gerçekleştirdi.
Kısacıklıların sorularına da eğitiminden ziyade deneyimleri ile cevap verdi;

Bir soru; Devlet hem çok istekli hem de çok karlı olduğunu söyleyerek neden izin veriyor?

Cevap; KDV nin olmadığı,pek çok vergiyide almadıkları üstelik ocak satışında %2 gibi komik bir gelirle herhangi bir para kazanmadığı açık.Bunun yerine bu çok uluslu şirketlerin asıl patronu olan 4-5 yahudinin Amerikadaki meclisten ermeni tasarısı geçmesin diye desteklerini sağlamak üzere maden yasasına ve madencilerin çalışmasına göz yumuyor olabilirler.
Bu sömürge inadını başka türlü nasıl açıklayabilirizki? Rüşveti telafuz bile etmiyoruz!!!

Eski Muhtardan bir soru; Bergama’da o kadar mücadele oldu ama maden hala çalışıyor.

Cevap; Bergamada mücade çok geç başladı.KAzdağında sizin mücadeleniz gibi basın yer vermedi.Ne zaman boğaz köprüsünde,istiklal caddesinde hemde çıplak eylem yapıldı o zaman yer verildi.Kazdağında ise siz çok çabuk,çok hızlı ve birlik olup tepki gösterdiniz.Bu birliğinizi bozmazda her gelene madeni istemediğinizi belirtirseniz Kazdağında ve sizin köyünüz maden saldırısına uğramaz.

Soru; Bakan zaten açıkladı “halk istemiyorsa madene izin vermeyiz” diye.Bizde istemiyoruz.O zaman ruhsat vermezler değilmi?

Cevap; Bu doğru değil.Bugüne kadar halka ÇED gereği sorulan soruların neredeyse tamamı “HAYIR,İstemiyoruz” cevabı olmasına rağmen bakanlık izin verdi.Hatta geçenlerde İzmir,Efemçukuru Köyünde savaş zamanı uygulanacak bir yasayı kullanarak arazisini satmayan köylünün arazini kamulaştırma kararı aldılar.

Daha sonra konuşan Kazdağı Koruma Girişimcileri deneyimlerini,gördüklerini,duyduklarını aktardıktan sonra sıra köyün gençlerine geldi.
İçlerinden bir tanesi beklenen cevabı verdi;
“Biz sürekli çalışacağımız bir işimiz olacak,sağlığımız,huzurumuz bozulmayacak,ne kazdağı nede komşularımızla aramız açılmayacak sanıyorduk.Bu öğrendiklerimizden sonra biz artık sizin ne arkanızda nede yanınızda oluruz.Biz sizin önünüze geçer mücadele ederiz”
Kazdağını korumak için önemli bir adım daha atmış olmanın keyfiyle, alkışlarla ve umutlarla herkes evine döndü.

Sevgilerimle ::-)
İsmail Yenigün

11 Ocak 2008 Cuma

10 ocak 2008- toplantı notları

Toplantıyı ADD nin de katılımı ile kalabalık bir gurupla açtık.Mecit Bey toplantının kolaylaştırıcılığını yaptı.İlk olarak bu akşam konuşulacak konular belirlendi.Ve şu şekilde sıralama yapıldı:

1-19-ocakta alanlarda olacağız.
2-11-ocakta Kısacık Köyünde yapılacak bilgilendirme toplantısı,
3-ÇED toplantısı,Ankaraya gidiş ve değerlendirmesi,
4-Haberleşme zinciri oluşturulması,
5-Dilekler.

Gündem yukardaki şekilde oluşturulduktan sonra Mecit Bey Burhaniye de yapılan Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği-Çevre Platformunun hazırlamış olduğu toplantıya katıldıklarını ve toplantı hakkındaki izlenimlerini anlattı.Bu toplantı da yapılan açıklama(ilan)ile 19-ocak-2008 cumartesi günü Altınolukta ,onlarla birlikte bir eyleme katılacağımız haberini iletti.Ali Bey bunun Altınoluk tada bu şekilde ilan edildiğini söyledi. Bunun üzerine konu hakkında tartışıldı.Sonuçta böyle bir eylemin esasında olayların yatağı ve başlangıç yeri olan beldemiz Küçükkuyu da yapılmasının daha uygun olacağı görüşü ağırlık kazandı.bu konu üzerinde Burak,Kamil Özdemir,Mehmet Gül,Ahmet İşsever,Süheyla,Ayla İşsever,Nilgün,Meccit Bey,İsmail Yenigün,Kamil Karabulut,ayrı ayrı görüş belittiler.Cengiz Balkan” Kazdağları ile mücadelenin ilk ateşi Küçükkuyu da yakılmıştır.Bu nedenle bu tür toplantıların burada yapılması daha uygun olur”.diye görüş belitti.Hüseyin Kahraman arkadaşımız da”yarayı Küçükkuyu almıştır.Onların mesajları yeterli olmaya bilir.Bu konu ile ilgili yasa çalışmaları yapılmalıdır.”şeklinde ki görüşünü belitti.Bu konu ile ilgili olarak;Süheyla doğan,Ali Bey,İsmail Yenigün,Meral Aldemir,Ayla-Ahmet İşsever,Kamil Karabulut,Mecit Ünal’dan oluşan bir komisyon görev aldı.

Gündemin ikinci maddesi olan Kısacık Köyü bilgilendirme toplantısının görüşülmesine geçildi.İsmail,Kısacıkta ön çalışma hakkında bilgi istedi.Ahmet İşsever bu bilgiyi vererek,köyün toplantı yapılmasına ve bilgilendirilmeye sıcak baktığını söyledi.Süheyla dün,Ahmet İşsever,Meral Keskin,Ayal İşsever’le birlikte Ayvacık’ta Kısacık Bilgilendirme t oplantısı hakkında ,katılım sağlamak ve destek vermek amacı ile yapılan ziyaretler hakkında bilgi verdi.Bu çalışmada;kaymakamlık,ziraat odaları,esnaf odaları,siyasi ilçe başkanları,orman işletme müdürlüğü,tarım ilçe müdürlüğü,doktorlar ve ilk önce de Belediye Başkanı ziyaret edildi. Toplantıya katılacak olan konuşmacı,Ege ÜN.Halk Sağlığı Uzmanı Ali Osman Karababa’yı Meral Akdemir İzmir’den alacak,Meral Keskin de gidişini ayarlayacak. Kısacıkta,projeksiyon ile sunum yapılacak.Konuşmacılar görüşlerini aktaracaklar.(Köylü vatandaşların soruları cevaplandırılacak.Görüşlerine yer verilecek.

Ankara’ya gidecekler şu şekilde belirlendi.Nilgün Özarar,Özer Özen,Meral Aldemir,Em.Ziraat Müh. Kazım Bey. Haberleşme portalı okunduktan sonra toplantıya son verildi.Yapılanların hepsi ve yapılacak her şey halkımızın sağlığı ve doğal zenginliklerimizin korunması açisından çok önemlidir.Hep birlikte atılacak adımlar bizi hedefimize ulaştırır.

11-OCAK-2008 SAAT:19.00 DA Kısacık Köyüne gitmek üzere KKG BÜROSUNDA OLALIM.

KKG-SEKRETERYA

5 Ocak 2008 Cumartesi

Burhaniyedeydik ve dostlarla buluştuk

Sevgili Arkadaşlar,

Bugün Burhaniye'de gerçekleştirilen Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Çevre Platformu toplantısına katıldık,her ne kadar davetli olmasak da!

Bizzat çağrılı olmamamız, bizim için, Kazdağı Koruma Girişimcilerinin bu platformun aslında doğal bir üyesi olması nedeniyle çok da önemli değildi. Her yer bizimdi. Sonuçta salondaydık, yerlerimizi aldık. Açılış konuşmasında salonda bulunanlar anons edilirken Çanakkale Çep, Balıkesir Halk İnisiyatifi anons edilip hoş geldiniz denilirken, bize hoş geldin diyen olmadı. Ancak salondan Kamil Özdemir arkadaşımız dayanamayıp "KKGG'ni GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ BU ATEŞİ ONLAR YAKTI" diye bağırınca biz de ayağa kalkıp "Kazdağı Koruma Girişimi Grubu olarak burdayız" dedik, böylece varlığımızı hissettirdik. Bütün salondan bir alkış koptu. Bayramiç ve Köyleri Çevre Hareketi Platformu da salondaydı:)))

İlk olarak salonun yerleşiminde konuşmacıların dinleyicilerle aynı seviyede olmasından dolayı arka sıradakiler kimseyi göremediğinden itiraz edip belediye başkanlarını ve yürütme kurulunu sahneye çıkardık.Tanışma faslı ve raporlardan sonra Balya Belgeseli izlendi. Bu sırada ilgi dağıldı ve salonun yarısı boşaldı. Sıra eylem önerilere geldi. Bir kaç konuşmacıdan sonra Süheyla da grubumuz adına söz alarak:

1. Kazdagı Koruma Girişimi Grubu'nun, Platformun doğal bir üyesi olduğunu, bunun böyle bilinmesi ve kabul edilmesi gerektiğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de KKGG'nin Kazdağı ve Madra Dağını koruma konusunda mücadeleye devam edeceğini,
2. Platformun örgütlenme şeklini eksik bulduğumuzu, bunu daha öncede platforma ilettiğimizi, platformda muhtarların, köylülerin, üreticilerin, turizmcilerin, zeytincilerin, esnaf ve sanatkarların, ticaret ve sanayi odası temsilcilerinin de olması gerektiğini,

3.Türkiye genelinde yapılacak olan miting tarihinin çok geç kalmaması gerektiğini, basının ve kamuoyunun Altıncı Filo'ya hayır mitingini beklediğini,

4. Efem Çukuru'nda Bakanlar Kurulunun acil kamulaştırma kararı aldığını, bunun çok önemli olduğunu ve bunun acilen protesto edilmesi gerektiğini, platform yürütmesinin bu konuda karar alıp Bakanlar Kurulu'na, Başbakanlığa ve basına göndermesini,

5. Salon toplantılarından çok köy bilgilendirma toplantılarının çok önemli olduğunu, Küçükkuyu bölgesinde bunu gerçekleştirdiğimizi ve yeni maden arama alanları-Kısacık civarında da devam edeceğimizi, Körfez bölgesinde de bu çalışmanın yapılması gerektiğini, konuda her türlü desteğe hazır olduğumuzu,

6. Maden Yasasının iptal edilmesini istediğimizi ancak nasıl bir yasa istediğimizi ortaya koymamız gerektiğini, bunun için de bir çalışma grubu oluşturup,Maden Yasası Tasarısı hazırlanması çalışmalarına başlanması gerektiğinin,

söyledi.

Süheyla'ya verilen cevap her şeyi açıklıyordu: " Bu platformun yürütme kurulunun dar tutulması gerektiğini toplanma karar alma mekanizmalarının sağlıklı işlemesi için bunun gerekli olduğu vurgulanırken, bu platformun şemsiyesi altında toplanan bütün STK'ların örgüt ve derneklerin kendi özgür iradelerini kullanarak eylem planlarında ve kararlarında özgür oldukları" üstüne basa basa anlattılar.

Bu da gösteriyor ki, biz KKGG olarak ,daha önce özgür irademizi kullanarak bir eyleme katılmış olmakla ne kadar haklı olduğumuzu bunun platformuın ilkelerine aykırı olmadığını ortaya koymuş olduk.

Konuşmaların ardından platformun hazırladığı Deklerasyon M. Akif Öznal tarafından okundu ve alkışlandı.
Toplantı bu açıklamadan sonra sona erdi.

İşte böyle arkadaşlar, bir eylemli gün daha sona erdi. Keşke daha kalabalık olsaydık:((

Sevgiler,
KKGG Sekreterya

4 Ocak 2008 Cuma

5 Ocakta Burhaniye'de tüm kuruluşlarla buluşuyoruz

3.Ocak.2008 akşamı yapılan grup toplantısında;
***5.Ocak 2008'de Burhaniye'de yapılacak belediyeler birliği toplantısına otobüslerle katılınması kararlaştırıldı.
***Kısacık Köyünde ileriki bir tarihte bilgilendirme amaçlı kahvehane toplantısı yapılması,toplantıya akademik çevrelerden destek alınması kararlaştırıldı