25 Ocak 2008 Cuma

Durum değerlendirmesi-24 Ocak toplantısı


Sevgili Arkadaşlar,

Dün olağan toplantımızı yaptık;

Gündemimiz :
19 ocak eylemlerinin değerlendirilmesi
Enerji Bakanlığı'nın Balıkesir DSP Milletvekili'nin soru önergesine verdiği yanıt,
EMİT Fuarı'na katılım
Bundan sonra yapacaklarımız,
idi.

1) 19 ocak'la ilgili olarak Eylemin kolaylaştırıcısı Süheyla Doğan'ın hazırladığı ayrıntılı rapor okundu. genel olarak eylemin olumlu geçtiği, Küçükkuyu'luların konuya sahip çıkması gereken yerel bileşenlerinin açık hava toplantımıza gelmiş ve konuşmuş olmasının ve balıkçılarımızın konuya sahip çıkmış olmasının oldukça önemli olduğu vurgulandı.

2) Enerji Bakanlığı'nın Balıkesir DSP Milletvekili'nin soru önergesine verdiği yanıt incelendi. Söz konusu önergede yer elan "Kazdağları Milli Parkında Maden araması için ruhsat verdiniz mi?" sorusuna verilen yanıtta, " Evet, Kazdağları Milli Parkı içinde ve buna yakın alanlarda 26 adet maden arama ruhstı verilmiştir." denilmekte olduğu görüldü. Madenciler ve Bakanlık yetkilileri bugüne kadar israrla, "Milli Parklarda Maden aramıyoruz, zaten aranması da yasaktır" gibi ifadeler kullanılıyordu. "Bu belge Milli Parkta da arama yapıldığının bir itiraflıdır, bu konuyu medyaya taşıyalım, bir basın açıklaması ile konuyu kamuoyunun dikkatine sunalım." diye karar aldık.

3) İstanbul'da gerçekleştirilecek EMIT fuarına Kazdağı Koruma Girişiminin de katılması konusunda Mahmut Boynudelik tarafında yapılan öneri olumlu karşılandı. Mahmut Bey kendilerine ayrılan standda yer ayıracak. Bu konunun detayları daha sonra ayrıca konuşulacak.

4) Bundan sonra yapacaklarımız: Bu madde yeterince görüşülememekle birlikte, Kısacık madeni yakınındaki diğer köylerde bilgilendirme toplantıları yapma ve ayrıca, Kazdağını Koruma konusunda (imar, çöp vb.) neler yapacaklarımızı daha sonraki toplantılarda konuşma kararı alındı.

Bilgilerinize....

KKGG Sekreterya

Hiç yorum yok: