11 Ocak 2008 Cuma

10 ocak 2008- toplantı notları

Toplantıyı ADD nin de katılımı ile kalabalık bir gurupla açtık.Mecit Bey toplantının kolaylaştırıcılığını yaptı.İlk olarak bu akşam konuşulacak konular belirlendi.Ve şu şekilde sıralama yapıldı:

1-19-ocakta alanlarda olacağız.
2-11-ocakta Kısacık Köyünde yapılacak bilgilendirme toplantısı,
3-ÇED toplantısı,Ankaraya gidiş ve değerlendirmesi,
4-Haberleşme zinciri oluşturulması,
5-Dilekler.

Gündem yukardaki şekilde oluşturulduktan sonra Mecit Bey Burhaniye de yapılan Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği-Çevre Platformunun hazırlamış olduğu toplantıya katıldıklarını ve toplantı hakkındaki izlenimlerini anlattı.Bu toplantı da yapılan açıklama(ilan)ile 19-ocak-2008 cumartesi günü Altınolukta ,onlarla birlikte bir eyleme katılacağımız haberini iletti.Ali Bey bunun Altınoluk tada bu şekilde ilan edildiğini söyledi. Bunun üzerine konu hakkında tartışıldı.Sonuçta böyle bir eylemin esasında olayların yatağı ve başlangıç yeri olan beldemiz Küçükkuyu da yapılmasının daha uygun olacağı görüşü ağırlık kazandı.bu konu üzerinde Burak,Kamil Özdemir,Mehmet Gül,Ahmet İşsever,Süheyla,Ayla İşsever,Nilgün,Meccit Bey,İsmail Yenigün,Kamil Karabulut,ayrı ayrı görüş belittiler.Cengiz Balkan” Kazdağları ile mücadelenin ilk ateşi Küçükkuyu da yakılmıştır.Bu nedenle bu tür toplantıların burada yapılması daha uygun olur”.diye görüş belitti.Hüseyin Kahraman arkadaşımız da”yarayı Küçükkuyu almıştır.Onların mesajları yeterli olmaya bilir.Bu konu ile ilgili yasa çalışmaları yapılmalıdır.”şeklinde ki görüşünü belitti.Bu konu ile ilgili olarak;Süheyla doğan,Ali Bey,İsmail Yenigün,Meral Aldemir,Ayla-Ahmet İşsever,Kamil Karabulut,Mecit Ünal’dan oluşan bir komisyon görev aldı.

Gündemin ikinci maddesi olan Kısacık Köyü bilgilendirme toplantısının görüşülmesine geçildi.İsmail,Kısacıkta ön çalışma hakkında bilgi istedi.Ahmet İşsever bu bilgiyi vererek,köyün toplantı yapılmasına ve bilgilendirilmeye sıcak baktığını söyledi.Süheyla dün,Ahmet İşsever,Meral Keskin,Ayal İşsever’le birlikte Ayvacık’ta Kısacık Bilgilendirme t oplantısı hakkında ,katılım sağlamak ve destek vermek amacı ile yapılan ziyaretler hakkında bilgi verdi.Bu çalışmada;kaymakamlık,ziraat odaları,esnaf odaları,siyasi ilçe başkanları,orman işletme müdürlüğü,tarım ilçe müdürlüğü,doktorlar ve ilk önce de Belediye Başkanı ziyaret edildi. Toplantıya katılacak olan konuşmacı,Ege ÜN.Halk Sağlığı Uzmanı Ali Osman Karababa’yı Meral Akdemir İzmir’den alacak,Meral Keskin de gidişini ayarlayacak. Kısacıkta,projeksiyon ile sunum yapılacak.Konuşmacılar görüşlerini aktaracaklar.(Köylü vatandaşların soruları cevaplandırılacak.Görüşlerine yer verilecek.

Ankara’ya gidecekler şu şekilde belirlendi.Nilgün Özarar,Özer Özen,Meral Aldemir,Em.Ziraat Müh. Kazım Bey. Haberleşme portalı okunduktan sonra toplantıya son verildi.Yapılanların hepsi ve yapılacak her şey halkımızın sağlığı ve doğal zenginliklerimizin korunması açisından çok önemlidir.Hep birlikte atılacak adımlar bizi hedefimize ulaştırır.

11-OCAK-2008 SAAT:19.00 DA Kısacık Köyüne gitmek üzere KKG BÜROSUNDA OLALIM.

KKG-SEKRETERYA

Hiç yorum yok: