13 Ekim 2007 Cumartesi

Bayramın1.gün raporu-Ahmet Küçük

Sevgili arkadaslar,Bugun Canakkale Milletvekili Ahmet Kucuk'un katilacagi Bahcederetoplantisina bir grup olarak biraz erkence gittik.

Koylulerle sohbet ettik,bayramlastik. KOyluler, Madencileri koye sokmama konusunda kararliliklarinibir kez daha vurguladilar. Kucukkuyu chp belde baskani mehmet bey bizi -Kazdagini koruma girisimigrubunu-konunun dogrudan ilgilisi-bilgilisi olarak gordugu icin ayrica davetetme geregi duydu. Chp canakkale il baskani, Ayvacil ilce baskani vekucukkuyu belde baskani da milletvekilimize eslik ediyordu.

Ahmet Bey once Boztepe koyune ugradi, sonra Bahcedere'ye geldi. Koylulerlesohbet etti, ve bu konuda elinden ne gelirse yapacagini soyledi. biz deelimizden geldigince bilgilerimizi paylastik. Milletvekilimiz asagidakikonularda soz verdi:-mecliste verdigi soru onergesinin cevabini alinca bize aktaracak.
-Gundem disi konumsa alarak konuyu meclisin gundemine tasiyacak.
- Enerji bakanligindan kazdagi icin isletme ruhsati verilmemesi icinugrasacak.
-CHP'nin Anayasa mahkemesine basvurusunu takip edecek.
-yeni bir maden yasasi tasarisi hazirlanmasi (daha once vermislerse gundemealinmasi) konusunda grubunda gerekli girisimlerde bulunacak.

Bahcedere koyunden sonra adatepebasi'na ciktik. Orada da benzer konumsalar,bilgilendirmeler yapildi. Ahmet bey benzer seyleri soyleyerek konununtakipcisi olacagina soz verdi. Bizleri de sik sik onurlandirdi.Siyasilerin de konuyu meclis gundemine tasimalari cok iyi olacak. Ancakonlar da diyor ki:oncelikle haklin orgutlu gucu konunun sahibi olmali.

Bugunluk bu kadar,
Yarin balikesir mhp milletvekili Ahmet duran bey'i bekliyoruz...

Ayla, suheyla, beril, birgul, cigdem, Ahmet, m. Ongen...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
kazdağlarından uzak ama aslında size çok yakın biyerden yazıyorum.

kazdağlarındaki rant amaçlı doğa katliamını basından büyük bir üzüntü ve öfkeyle izlemekteyim.siz doğa gönüllülerinin bizzat yanında yer alıp mücadelenize destek olamasam da yüreğimin sizinle olduğunu bilmenizi istedim.

örgütlü mücadelenin sesini yükseltmek ve mücadeleyi yaymak adına sizleri ve yaptıklarınızı ulusal basında daha fazla görmek, milletvekillerinin verdikleri sözlerin yerine getirildiğini görmek ve kazdağlarının güzelim doğasının hep böyle kalabilmesi umuduyla...
Özlem AKARKEN-Ankara

nursel dedi ki...

Gelişmeleri internetten ve basından takip etmeye çalışıyorum.Bir şeyler yaparak sizlere destek vermek istiyorum.Ama ne yapabileceğimi bilmiyorum.İstanbul'da yaşıyorum.Yardıma her zaman hazırım.

Nursel