31 Ekim 2007 Çarşamba

Kazdağı Sadakat Yolcuları

!
27 Ekim Çanakkaledeki Mitinge dönüştürdüğümüz basın açıklamasına yetişen çevreciler,doğa korumacılar,ekolojistler Kolin oteldeki Panelede katıldılar.
Doğa Derneği ve Atlas Dergi grubunun düzenlediği Kazdağına Sadakat yolculuğunda amaç hem yürüttüğümüz çalışmalara destek olmak hemde sembolikte olsa delinerek yaralanmış dağımızın yarasını sarmaktı.
Doğa Derneği başkanı,genel müdürü,çalışanları ve aktivistleri,Atlas Dergisi Yayın yönetmeni ile beraber aralarında Buğday Derneği ve Dergisi yöneticileri,Tema, Açık Radyo, İz TV'nin de aktif katıldığı 50 kişilik Kazdağı Sadakat Yolcuları 28 Ekim günü sabahtan Kazdağının Zirvesine çıktılar.Rehberliği Millipark Mühendisi H.Basri Avcı'nın yaptığı keşifte yolcular korunması gereken Kazdağının hem ekolojik hemde coğrafi bütünlüğünü algıladılar zirvede.
Bir yandan Çan Termik Santralini,Bayramiçi,Ayazmayı,Bozcaada ve boğazı diğer yandan Midilli,Ayvalık adalarını,Şahindere,Zığındere Kanyonlarını zıplasalar yakalayacakları kadar yakın olduğunu fark ettiler.Kazdağının bütünlüğüne müdadale edecek her olumsuzluk kaynakların etkilenmesine ve geleceği tehlikeye soktuğu daha rahat fark edildi.
Ziyaretler boyunca Mehmetalan,Zeytinli,Altınoluk,Küçükkuyu,Bahçedere,Boztepe yaşayanlarının ilgi ve sevgileri ile karşılaşan sadakatçiler İmece Evinin rehberliği ve ev sahipliği ile yolculuğunu sürdürdü.
Akşamları çok yorgun olunsa dahi çiftlikte söyleşilere,slayt gösterilerine her zaman yer ayrıldı.
Bölgemizden,Kazdağı Korumadan pek çok arkadaş sadakatçileri ziyarete geldi.Sahilde yakılan ateşin başında şiirler söylendi hikayeler anlatıldı.Ama en çokta "Hilmi Güler"in dedikodusu yapıldı ::-)
Ziyaretler esnasında Antandros antik kent kazısı Antandros Derneği yöneticilerince gezdirildi.
Bol bol fotoğraf ve video-film çekimi,ropörtaj gerçekleştiren sadakat yolcuları uğurları ile geldikleri Kazdağından huzurla evlerine döndüler.
31.Ekim.2007

Hiç yorum yok: