10 Aralık 2007 Pazartesi

13 Aralık'ta Çanakkaledeyiz

Çanakkale Üniversitesinde gerçekleştirilecek panelle ilgili olarak Çanakkale Çevre Platformundan arkadaşlarımızın, söz konusu panelin üniversite açısından çok önemli olduğunu, bu nedenle aktif katılımın sağlanması gerektiğini, Çanakkale Çep'den de Hicri Bey'in panele katılacağını bildirmişlerdi. Biz de bunun üzerine, Grubumuzdan davet edilen Mehmet Öngen'in grubumuz adına panele katılmasını kararlaştırdık ve Üniversiteye bildirdik. Ayrıca, Kazdağları-Madra Dağı Çevre Platformu da daha önce yaptığı toplantıda panele katılma kararı aldı. O tarihten sonra, panele katılacak isimler Çanakkale Çep tarafından grubumuza aşağıdaki liste olarak iletildi.

Bugün ise, Kazdağları-Madra Dağı Çevre Platformu yürütme kurulunun dünkü toplantısında, panelden çekilme kararı alındığını, bunun gerekçesinin de "panelin tek yanlı olarak düzenlenmiş olduğu-madencilerin ağırlıkta olduğu" nu öğrendik. Bunun üzerine tavırlarını öğrenmek üzere bu listede yer alan hocalardan Prof. Dr. Ahmet Gönüz'ü ve Doç. Dr. Yılmaz Arı'yı arayarak panel ve Altın Madenciliği konusundaki yaklaşımlarını sorduk. Ahmet Hoca, zaten kendisinin bu konuda hem medyada-ton tv- hem de üniversitede yeterince açıklamada bulunduğunu, altın-maden aranmasına şiddetle karşı olduğunu, panelde de bu doğrultuda konuşacağını söyledi. Yılmaz Hoca'da kendisinin henüz panele katılım konusunda doğrudan davet almadığını, ancak rektörlüğünün görevlendirmiş olabileceğini, bu nedenle yarın rektörlük ile görüşeceğini, altın madenciliği konusunda da daha önceki panelde de sunum yaptığını ve yaklaşımını sergilediğini, Kazdağlarının her şeyiyle korunması gerektiğini vurguladığını ifade etti.

Kazdağı koruma girişimi grubu olarak tavrımızı belirlemek üzere bugün saat 17:00'de acil toplantı yaptık. Katılımcı listesini inceledik:

Madenciler: 2 kişi, Karşıt görüş belirtecek durumda olanlar: 5 kişi, bürokratlar: 2 kişi.
Bürokratların daha çok prosedür konusunda bilgi vermeleri bekleniyor. Bu durumda daha önce katılacağımızı bildirmiş olmamızdan ve Çanakkale kamuoyunun bilgilenmesinde bir kez daha katkımız olacağını düşündüğümüzden ve ayrıca sayıca da güçlü olan taraf olduğumuzdan dolayı panelden çekilmenin doğru olmayacağına karar verdik. Ancak "bu son olsun" deyip, bundan böyle artık madencilerle daha fazla muhatap olmama kararı da aldık. Daha sonra da Platform Yürütme kurulunu arayıp kararımızı bildirdik ve panele topluca katılımın uygun olacağını düşündüğümüzü belirtik.

13 Aralık'ta Çanakkaledeyiz.

Saygı ve sevgiler,

Hiç yorum yok: