29 Aralık 2007 Cumartesi

BAHÇEDERE KÖYÜ KADINLAR TOPLANTISI.28 Aralık 2007-Cuma

Bu akşam Bahçedere Köyüne gidildi.Eyvah kadınlarımız ortalıkta yok.Meral hemen harekete geçti.Muhtar anonsu yaptı.Yetmedi,dedik,Meral kendiside anons yaptı.Meğerse kadınlar hazırda bekliyorlarmış.Köy kahvesine toplanıldı.Erkek kadın hep birlikte güzel bir toplantı oldu.Genç kardeşimiz Burak sunumu başarılı bir şekilde yaptı.
Muhtar Ahmet ”Ben muhtarınız olarak madencilere karşı sizin haklarınızı her türlü savunuyorum ve savunacağım.”dedi.
Ayla İşsever,belde siyasi parti başkanlarının “Basın Açıklamasını” okudu.Siyasilerinde madencilere karşı köylü vatandaşlarımızın haklarını korumada yanında olduklarını belirtti.
Emekli Ziraat Mühendisi Kazım Bey de Balya gibi olmamak için direnmemiz gerektiğini belirtti.
Hüseyin Kahraman ise” mücadeleye devam”dedi.
Gazeteci arkadaşımız Bekir Erdinç ise Ovacıktaki maden işletmesinde gördüklerini anlatarak,olayın yani “altın madeninin”işletilmesi sonunda çevrenin nekadar kötü bir duruma düştüğünü ve bunu gözleri ile gördüğünü anlattı.
Ziraat Mühendisi Melike As ise bu köyün tepesindeki”Fatma Kayası”altını çıkarmaya kalkarlarsa köye,zeytinlere,insanlara ve çevreye verilecek zararı anlattı.Sonuç olarak anlaşıldı ki köylü vatandaşlarız yıllarca çalışarak verimli hale getirdikleri bu toprakları eşdirmek istemiyorlar.
İsmail Yenigün’ün de altın aranması ve işletilmesi sırasında meydana gelecek kayıplar,gelecek madencilere karşı kararlı duruş,tedirgin olmadan ve fakat tedbiride elden bırakmadan beklememiz,gerektiği hakkındaki konuşmasından sonra karşılıklı teşekkürlerle toplantı bitti”.Birlikten kuvvet doğar”diyerek bir daha ki toplantıyı Kısacık Köyünde yapmak üzere evlerimize dağıldık.Bu güzel ve başarılı toplantı için herkese bir daha teşekkürler.
KKG-Sekreterya

Hiç yorum yok: