29 Aralık 2007 Cumartesi

27 Aralık 2007 Perşembe toplantı notları


27 Aralık 2007 Perşembe saat 20.00 da her zamanki gibi olağan toplantımızı yaptık.Toplantının kolaylaştırıcılığını aramıza yeni katılan arkadaşımız.emekli Yüksek Ziraat Mühendisi Kazım Çağlayan Bey yaptı.Hep birlikte bu gece konuşulacak konu başlıkları belirlendi.Yani gündem oluşturuldu:
1-Çok katılımlı
2-Bahçedere Köyünde yapılacak toplantı
3-Kısacık Köyü için yapılacak toplantının ön çalışmaları
4-5 Ocak 2007 Burhaniye de yapılacak platforum top.
5-Bilgilendirme gezilerinin yapılması
6-Eylem planı
Çok katılımlı bir panelin yapılmasını Mehmet Gül teklif etti.Üzerinde yapılan tartışmalardan sonra .bu çeşit bir panelin daha sonra ki zamanlara bırakılması uygun görüldü.
Bahçedere Köyünde sunum yapılmasınının isteğinin köy kadınlarından geldiğini belirten Meral Keskin,bunun ivedilikle yapılmasını istedi.Ön çalışmaları yaptığı için 28-Aralık-2007 Cuma akşamı bu toplantı için iş bölümü yapıldı.Toplantının amacı köy halkını bilgilendirmek ve bu mücadelede yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek olacak.Meral Keskin,toplantıyı düzenleme işini üzerine aldı.
Kısacık Köyünde ön çalışma yapacak arkadaşlar bazı özel işleri nedeniyle bunu 28-Aralık-2007 Cuma akşamına ertelediklerini belirttiler.
5-Ocak-2007 tarihinde Burhaniye de yapılacak olan genişletilmiş platform toplantısının görüşülmesi.3-ocak-2008 tarihli olağan toplantımızda görüşülmeye bırakıldı.
Bilgilendirme gezilerinin şart olduğunu vurgulayan Kazım arkadaşımız,insanlarının görerek daha iyi bilinçleneceğini ve kafalarında oluşan sorulara daha net cevaplar bulanağını belirtti.
Balya’nın halkımıza gezdirilmesini önerdi.Söz alan arkadaşlar köy toplantılarından sonra bunun da gerçekleştirilmesi üzerinde çalışılmasını istediler.Özellikle bu tür işlerin sekreterya tarafından düzenlenmesi istendi.Hatta EROL Bey arkadaşımız kurumsallaşmayı önererek bu işlerin daha düzenli yapılması gerekiyor dedi.
Eylem planı üzerindeki görüş ve teklifler biraz uzun sürdü.Çünkü kimse Kaz Dağlarında altın aranması ve işletilmesiyle bu güzel; güzel olduğu kadar her açidan değerli doğamızın bozulmasına göz yummak istemiyor. Bu nedenle Uzunalanlı Mustafa,inşaatçı Vedat.Ahmet İşsever,Akif Arcan,Mustafa Oymak,Mehmet Gül,Turizmci Yakup Beyler fikirlerini belirttiler.
Bahçedereli Akın arkadaşımız köylülerin her şeye hazır olduğunu ,on dakikada toplanabileceklerini belirtirken aynı köylü hukukçu arkadaşımız Hüseyin Kahraman’da”Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu yan gelip yatmasınlar,bizi panaellere katıldık diye platform dışına attılar.Aslında yanlış yapıyorlar.Bu gibi durumlarda birlikte çalışmak gerekir.”diyerek tepkisini dile getirdi.İsmail Yenigün arkadaşımızda.kurumsallaşmayı tartıştığımızı,ilk fırsatta bu konuyuda etraflıca tekrar konuşacağımızı her şeyi birlik içinde yürüteceğiz,bu dağlar hepimizin.”diyerek iyi dileklerde bulundu.
Kısacık köyünün önemini tekrar belirten İsmail Bey,en kısa zamanda orada bir toplantı ve sunum yapılmalıdır “dedi.3-ocak-2008 de toplanılmak üzere kazım Bey toplantıyı kapattı.
Kkg-sekreterya-Ayla İşsever

Hiç yorum yok: