14 Eylül 2007 Cuma

Çanakkale birlik yolunda


http://www.canakkaleolay.com/haber_detay.asp?id=35781

Kazdağları’na örgütlü koruma
Kazdağlarıyla ilgili korumacılık anlayışının gelişmesi ve Kazdağlarını uluslararası altın tekelcilerine yağmalattırmamak amacıyla Çanakkale’de bölgesel örgütlenme çalışmaları hız kazandı. Bu çalışmaları organize etmek üzere 5 kişilik yürütme kurulu oluşturuldu.
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağlarının korunması gereken ortak doğal miras olduğuna işaret etti ve “Çanakkale Belediyesi olarak biz her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.
Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Cengiz Demirel,çevre duyarlılığının kentte belirli noktaya çekildiğini,birlik olarak genel amaca ulaşıldığını, bundan böyle kentin diğer meselelerinde de aynı yöntemlerle kamuoyunun gündemine taşıyacaklarını söyledi ve çevre hassasiyetleri konusunda her zaman birey olarak katkı sunacağını bildirdi.
Akademik Odalar Birliği, önceki gün aralarında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer ve Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan’ın da bizzat bulunduğu çeşitli sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda ‘‘Kazdağları ve Çevre’’ konulu toplantı düzenledi. Akademik Odalar Birliği’nin organize ettiği toplantıya altın sondajı çalışmalarının sürdüğü iki bölgeden biri olan Çan temsilci bazında katıldı. Çanakkale Akademik Odalar Birliği’nin çağrısıyla yapılan kitle örgütleri toplantısına birkaç kurum dışında köklü kitle örgütleri yöneticileri katıldı. KESK, Kamu-Sen dönem Sözcüleri ve il temsilcileri bazında toplantıya katılırken Memur-Sen’den hiç kimsenin temsil edilmediği gözlendi. Demirel yönettiAkademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Cengiz Demirel, çevre değerlerine karşı toplumsal eksikliği ortadan kaldırmak için herkesin gönüllülük esasında mücadele etmesi gerektiğini savundu. Ulus ötesi güçlerin emperyalist amaçlarını gerçekleştirmek için harcadıkları çabalar karşısında Çanakkale halkının güçbirliği oluşturmasından başka şansı bulunmadığını belirten Demirel, katılanlardan ,toplumun aydınlatılması ve yasal mücadelenin başlaması amacıyla yürütülecek çalışmalarla ilgili toplantıya öneri desteği istedi. Gökhan’ın önerisi benimsendi Toplantıda eylem önerilerinin görüşülmesinin yanısıra, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan' ın önerisiyle Çanakkale ve Balıkesir il ve ilçe belediyelerinin oluşturacağı yasal birlikteliğin içine kitle örgütlerini katmanın yasal zemini üzerinde çalışılması ve ayrıca oluşturulacak platform yada birliğin programı, bütçesi olan ciddi bir kuruluş olması benimsendi. Başkan Gökhan, bu konuda Çanakkale Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.Gökhan’ın önerisin kabul edilmesinin ardından Çanakkale Barosu hukukçularının yasal zemini ve kuruluş sürecini incelemesi ve birlik ya da platform kurulması yönündeki kesin kararın gelecek toplantıda verilmesi karara bağlandı. Toplantının sonunda gönüllülük esasınsa bağlı yapılan seçimle, Akademik Odalar Birliği’nden Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant başkanlığında 4 kişilik heyet Yürütme Kurulu’na seçilerek, Çanakkale Çevre Platformu ya da birliğinin ilk etaptaki yürütme kurulunu oluşturan isimler oldular.

Hiç yorum yok: