13 Eylül 2007 Perşembe




CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA


Sayın Cumhurbaşkanımız,

Bizler, ülkemizin ve esasen DÜNYANIN , en özel ve korunmaya değer bölgelerinden biri olan KAZDAĞLARI’ nda faaliyet gösteren TURİZMCİLERİZ.

“Her şey Dahil” sistemlerinin, yalnızca “deniz-kum-güneş” anlayışı ile çerçevelenen KİTLE TURİZMİNİN, ülkemizin doğal,tarihi ve kültürel değerlerine karşı getirdiği yıkıcı etkilerine alternatif olarak gelişen EKO ( SOFT ) TURİZMİN ülkemizdeki ÖNCÜ BÖLGESİ , KAZDAĞLARI’ dır…!

Bir avuç cesur girişimcinin öcülüğü ile başlayan KAZDAĞLARI ‘ndaki SOFT (EKO) TURİZM, bugün sayıları yirmili rakamları geçen ve her biri birbirinden değerli BUTİK OTELLERLE, ülkemizdeki kaliteli ve alternatif turizme damgasını vurmuştur.

KAZDAĞLARI, içinde barındırdığı muhteşem bitki örtüsü (FLORA) ve hayvan çeşitliliği (FAUNA) yanında, işte böylesine önemli ve son derece ciddi bir ekonomik-sosyal ve kültürel gelişime de beşiklik etmektedir.

Bir süre önce, GLOBAL MADENCİLİK A.Ş. isimli firma, 69558 müracaat ve 2461263 erişim no.lu geçici ruhsatı ile maden arama faaliyetlerine başlamıştır.

Arama yapılan bölge, ÇANAKKALE İLİ- AYVACIK İLÇESİ – BAHÇEDERE KÖYÜ sınırları içindedir ve bölge tamamen ZEYTİNLİK ALANLARLA çevrilidir.
Bu nedenle, çevre köylülerinin de haklı olarak tepkisini çeken bu faaliyet, anlaşılacağı gibi,
ÇOK YÖNLÜ BİR TAHRİBATA YOL AÇMAKTADIR.

Ülkemizin “Turizm Geleceğinde” çok önemli bir yere sahip olan EKO ( SOFT ) TURİZMİN,
ÖNCÜ GELİŞİM BÖLGESİ KAZDAĞLARI, başka hiçbir bölge ile kıyaslanamayacak kadar hassas bir dengeye sahiptir.

Bizler, yeraltındaki zenginliğin, yer üstüne çıkarılmasına taraftar olan kişi ve işletmecileriz !

AMA KAZDAĞLARI - EĞER BİR ÖLÇÜMLEME YAPILACAKSA – YER ÜSTÜNDEKİ ZENGİNLİKLERİNİN, YER ALTINDAKİ MADEN ZENGİNLİKLERİNDEN, KIYASLANAMAYACAK KADAR DEĞERLİ VE ÜLKE EKONOMİSİ AÇISINDAN DA DAHA VERİMLİ BİR BÖLGEDİR …!

Bütün bu konuların ışığında, bölgemizdeki maden arama ve işletme ruhsatlarının İPTAL edilmesini, sondaj çalışmalarının acilen DURDURULMASINI saygılarımızla arz ve talep ederiz.


Hiç yorum yok: